Pentru tomografiile gratuite ale bolnavilor

Șefa CAS dă soluții managerului spitalului

Șefa CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, a precizat că Spitalul Județean Suceava are suficiente fonduri pentru a încheia un nou contract cu o unitate care să efectueze to-mografiile gratuite pentru bolnavii care au nevoie de această investigație, până la sosirea noului tomograf.
 

Dr. Iordăchel a spus că spitalul poate încheia foarte bine contract de prestare servicii cu Policlinica Bethesda, care are un CT, mai ales pentru urgențe, sau cu o clinică din Iași, care are și dotări, și specialiști profesori universitari. Iar dacă nu dorește așa ceva, de la 1 ianuarie se poate face un act adițional la vechiul contract încheiat cu clinica din Iași, care asigură în acest moment tomografiile pentru pacienții trimiși de Spitalul Județean, contract care expiră la sfârșitul lunii. „Spitalul Județean Suceava are suficiente fonduri pentru a-și permite aceste contracte. De zeci de ani, astfel de unități au în permanență, în conturi, bani liberi de orice contract. Practic, pot face, în orice moment, contract cu orice furnizor de servicii medicale sau materiale sanitare”, a explicat Iordăchel. Intervenția dr. Iordăchel vine ca urmare a declarațiilor dlui Costică Dăscăliuc potrivit cărora domnia sa încearcă să găsească soluții, împreună cu CAS, pentru rezolvarea pro-blemei pacienților care au nevoie de tomografie, în condițiile în care noul tomograf va fi funcțional doar în 2-3 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: