Victor Ov. Rusu – „Aproape de un regat”

Apărut recent la Editura Dochia din Iași, volumul de proză scurtă “Aproape de un regat” semnat de suceveanul Victor Ov. Rusu (9 titluri, peste 120 de pagini) va fi lansat sâmbătă, cu începere de la ora 15, la Muzeul de Istorie din Suceava. Despre carte și autor va vorbi publicului prof. Doru Vieru.
 

Tânărul prozator debutează în volum la 28 de ani. În urmă cu câțiva ani, el era un membru statornic al cenaclului/grupului (de la) așa-numita “Capșa Mică” din Suceava, iar acum se regăsește printre membrii Asociației ArtFest. “Fără să-mi propun un scop în sine, această carte s-a ivit cuminte, deși mă surprinde și pe mine uneori, prin folosirea în tihnă a unor interesante deprinderi, prin aplecarea asupra unor teme comune (moartea, dragostea, ab-surdul oricărui demers) și nu în ultimul rând prin ajutorul necondiționat al unor prieteni; se știu ei…”, ne-a declarat autorul care, la lansare, îi așteaptă nu numai pe prieteni, ci pe cât mai mulți dintre iubitorii de carte. “În mijlocul apelor mâloase, pe o insuliță de pământ stătea fiara, aplecată deasupra trupului inert al unui copil. Și atunci când s-a ridicat, am văzut că făptura înspăimântătoare purta chipul fiecăruia dintre noi.” Iată ultimele rânduri din “Vânătoarea”, rânduri care, considerăm, pot constitui o invitație spre a le citi pe toate celelalte ale cărții “Aproape de un regat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: