În caz că nu se ține cont de solicitările lor

Sindicaliștii suceveni amenință cu greva generală

Zeci de sindicaliști din județul Suceava au protestat, ieri, în fața Prefecturii. Potrivit liderului Uniunii Județene a Sindicatelor Libere (UJSL), Gheorghe Vlădău, membrii de sindicat agreează stabilirea salariului minim pe economie la 500 de lei/lună, începând cu 1 ianuarie, și la 540 de lei/lună în a doua jumătate a anului viitor.
 

Protestatarii sunt nemulțumiți, însă, de modificarea, în dezavantajul lor, a prevederilor privind treptele de ierarhizare a salariilor, introducerea plății cu ora și desființarea contractelor de muncă pe durată determinată. Iordănel Secrieru, de la Blocului Național Sindical (BNS) Suceava, a mai spus că actele normative ale actualei puteri „trunchiază dreptul la grevă”, domnia sa plângându-se și de creșterea prețurilor. În acest sens, dl Secrieru cere revizuirea componenței și valorii coșului minim de consum. „Prețurile cresc de la an la an, iar situația financiară și materială a membrilor noștri de sindicat se schimbă. Dar nu în bine, ci în mai rău”, a explicat liderul BNS, subliniind că este obligatorie asigurarea unui venit decent necesar traiului zilnic al unei familii. Sindicaliștii-șefi s-au întâlnit cu subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu. Subprefectul a luat act de cererile manifestanților și a promis că acestea vor ajunge pe masa guvernanților. „Acolo unde pertinent sunt puse o serie de probleme, le sprijinim necondiționat. Sunt convins că niciun reprezentant al statului, atât la nivel național, cât și județean, nu-și dorește ca populația să nu aibă posibi-lități acceptabile de a-și duce traiul de zi cu zi”, a menționat subprefectul. Sindicaliștii au avertizat că în cazul în care nu se va ține seama de doleanțele lor, în ianuarie va fi organiza-tă greva de avertisment. Protestatarii nu exclud nici intrarea în grevă generală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: