La Spitalul Județean Suceava

Noul tomograf, abia la anul

Directorul Spitalului Județean Suceava, ec. Costică Dăscăliuc, a declarat ieri că va purta discuții cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru a găsi soluții ca bolnavii care au nevoie de tomografie să beneficieze în altă parte de această investigație, întrucât noul tomograf va ajunge la spital abia în prima perioadă a anului viitor.
 

De când fostul CT (computer tomograf) al spitalului este nefuncțional, printr-un contract încheiat de CAS, pacienții spitalului au putut să-și efectueze tomografia gratuit la o clinică din Iași, numai că acest contract expiră la sfârșitul anului, fiind necesară găsirea unei alternative. „Nu vom lăsa bolnavii fără asistență medicală”, a spus dl Dăscăliuc. Conducerea spitalului a semnat contractul pentru noul CT, totul depinzând acum de firma care îl va aduce. „Am semnat contractul și avem promisiuni de la firma respectivă că tomograful va ajunge în primele 2-3 luni ale anului. Nu vrem să pierdem acest tomograf. Față de alte spitale, avem spațiu pentru tomograf, nu solicităm mari amenajări, și în 2-3 săptămâni de la aducerea lui ar putea fi funcțional”, a promis managerul spitalului. El a mai spus că aparatul are nevoie și de autorizație de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nu-cleare (CNCAN), fiind întreprinse demersurile în acest sens. Firma Medicare Technics SRL, câștigătoarea licitației organizate de MSP, va face demersurile pentru aducerea și montarea CT, termenul oficial fiind până la 31 iulie 2008. Tomograful costă peste 13 miliarde și are 8 slide-uri, dublu față de cel vechi. Alte aparate noi, de ultimă generație, vor ajunge la Spitalul Județean până pe 17 decembrie, a spus dl Dăscăliuc. Este vorba de un osteoden-sitometru, un mamograf și sisteme complete de chirurgie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: