Lipsa de implicare a AJOFM poate avea repercusiuni grave asupra persoanelor fără loc de muncă

A declarat ieri, cu prilejul zilei instituției, directorul executiv Constantin Șuvăr Ieri, în prezența reprezentanților patronatului, sindicatelor și reprezentanților de servicii publice desconcentrate, conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava a marcat „Ziua Națională a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă”. În 2007, aceasta se desfășoară sub sloganul „Primul an în Uniu-nea Europeană”, directorul executiv al AJOFM, Constantin Șuvăr, calificând-o ca fiind una „cu o semnificație deosebită pentru o instituție ex-trem de sensibilă”.
 

Și aceasta întrucât ANOFM, cu structurile sale din teritoriu, colabo-rează cu o categorie socială aparte. „Lipsa de preocupare, de organizare, de acțiune din partea noastră, poate avea repercusiuni grave, pentru tot restul vieții, asupra celor aflați în căutarea unui loc de muncă, persoanelor cu dizabilități, persoanelor marginalizate, celor care mai au un număr redus de ani până la pensie și, nu în ultimul rând, asupra ti-nerilor”, a explicat dl Șuvăr. Domnia sa a subliniat că AJOFM nu mai este nici pe departe ceea ce a fost în urmă cu câțiva ani, pe motiv că Agenția nu mai are rolul pasiv de a sigura protecție socială, transformându-se într-o instituție activă. „Prin măsurile pe care le ia, AJOFM rezolvă probleme legate de mobilitatea forței de muncă, stimularea angajaților și angajatorilor, calificare-recalificare, perfecționare, inițiere etc.”, a reliefat Constantin Șuvăr. În cadrul întâlnirii, președintele Patronatului IMM din județul Suceava, Mihai Deliu a înmânat conducerii AJOFM, o diplomă și trofeul pentru merite deosebite în activitate. „Este singura instituție descentralizată care are rezultate pentru IMM”, a spus dl spus Deliu. „Pentru mine este o surpriză plăcută, la care, sin-cer, nu mă așteptam”, a precizat directorul executiv al AJOFM, adăugând că, prin tot ce va face, instituția pe care o conduce va fi alături de între-prinderile mici și mijlocii, care realizează peste 70% din produsul intern brut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: