Județul Suceava intră sub incidența măsurilor de prevenire a gripei aviare

12 localități-țintă sunt supuse unui program de monitorizare special, iar la crescătoriile de păsări se fac verificări privind respectarea normelor de biosecuritate
Suceava intră sub incidența măsurilor de prevenire a introducerii virusului aviar pe teri-toriul județului. Acestea vor fi instituite după ce s-a concluzionat că, în Murighiol, județul Tulcea, evoluează un focar de influență aviară înalt patogenă de tip H5 N1.
 

Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Suceava, dr. Petrea Dugheru, lucrătorii instituției, în colaborare cu organele silvice, vânătorii și pescarii sportivi, țin sub strictă supraveghere păsările sălbatice și domestice, eventualele cadavre fiind duse în laborator, în vederea efectuării investigațiilor de specialitate. Localitățile-țintă, în număr de 12, sunt supuse unui program de monitorizare special, iar în cele trei crescătorii mici auto-rizate de păsări se fac verificări privind respectarea normelor de biosecuritate. Conform dr. Dulgheru, circulația păsărilor domestice este res-tricționată, fiind interzis accesul acestora în afara curților și la luciul de apă. De aseme-nea, medicilor veterinari oficiali zonali, concesionari, cât și celor angajați pe perioada determinată, li s-au repre-lucrat toate actele normative care transpun legislația euro-peană în domeniu. „La DSVSA Suceava există stocurile necesare de materiale pentru intervenții în caz de necesitate, respectiv echipamente de protecție, utilaje de dezinfecție și dezinfectante, iar laboratorul are asigurate materialele necesare pentru executarea investigațiilor de depistare a infecției aviare”, a precizat di-rectorul executiv Petrea Dulgheru, menționând că, până în prezent nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: