Federația „Spiru Haret” și-a propus asediu continuu asupra parlamentarilor

Federația Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret” a început un „asediu” prelungit, cu diverse cereri, al Parlamentului României, primul act fiind în octombrie, când au fost trimise 30.000 de scrisori cu doleanțe, în 5 saci, a declarat la Suceava președintele executiv al federației, Marius Nistor. Demersurile acestui sindicat au continuat și în decembrie și vor continua și în perioada următoare. „Vom continua acest asediu al parlamentarilor, ca să vadă că situația e foarte gravă și se impun măsuri urgente”, a declarat recent dl Nistor.
 

Sindicaliștii cer modificarea legislației în vigoare, acordarea unor sporuri pentru personalul TESA și administrativ din școli, a unui spor de ecran pentru dascălii care lucrează mai multe ore pe computer, spor de bibliotecar. „Colegii au solicitat Parlamentului să facă o inițiativă legislativă pen-tru amendarea statutului cadrelor didactic și vrem amendament și la Legea 19, pentru ca familiile cadrelor didactice decedate să beneficieze de un ajutor de 5 salarii, așa cum prevede statutul, și nu de un salariu, după Legea 19. Facem de asemenea demersuri pentru acordarea unui număr cât mai mare de bilete la tratament pentru personalul din învățământ. Acestea se dau prin casele de pensii și cadrele didactice stau la coadă zile-ntregi. Am avut discuții cu multe case de pensii și le-am solicitat să acorde o cotă specială salariaților noștri”, a spus președintele federației. El a mai informat că se așteaptă lansarea noul pachetului legislativ pe 17 decembrie, pentru ca dascălii din învățământ să fie mai bine sprijiniți în propriul sistem, având în vedere că mulți dintre cei tineri îl părăsesc în ultima vreme: „Federația noastră a susținut titularizarea și menținerea în sistem a cadrelor didactice, în contextul în care sunt unii care părăsesc sistemul, iar cei rămași sunt nemulțumiți. Tinerii nu vor să vină în învățământ pentru că există multă birocrație, nu există o legislație clară, o salarizare corespunzătoare”. Dl Marius Nistor a mai ținut să precizeze că este absolut necesară încheierea unui „pact politic pe educație”, dar nu din inițiativa Președinției, ci a societății civile: „Inițiativa trebuie să fie a asociațiilor de părinți, de elevi, a unor asociații patronale, a celor care discută și sunt preocupați de educație. E vorba de asociații care nu pot fi asociate cu anumite partide politice”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: