La Vicovu de Sus

Carne de cal vândută pe post de carne de vită

Inspectorii Direcției Sanitar-Verinară și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) au descins la finele săptămânii în târgul din Vicovu de Sus, prilej cu care primăria locală a fost amendată cu 10.000 de lei. Cu același prilej a fost pus și lacătul pe hala de produse alimentare din respectivul perimetru.
 

Directorul executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, a precizat că, exact în urmă cu un an, respectivul spațiu din orașul Vicovu de Sus, impropriu comerțului cu carne, a fost închis tocmai din cauza nerespectării condițiilor igienico-sanitare. Atunci, primăria a fost avertizată că, dacă dorește o hală de carne, ea trebuie să respecte prevederilor actelor normative în vigoare. Pe de altă parte, controlorii au depistat mai mulți comercianți particulari care ofereau amatorilor carne de cal pe post de carne de vită. Aceasta era vândută, fără documente de proveniență și sanitar-veterinare, direct din căruțe sau din portbagajele autoturismelor, întreaga cantitate fiind confiscată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: