Pe 22 decembrie, la Muzeul de Istorie Suceava

„Noaptea cea mai lungă”

La manifestare sunt așteptați cât mai mulți suceveni, mai ales tineri
La „Noaptea cea mai lungă”, din 22 decembrie, organizatorii de la CMB așteaptă mult mai multă lume ca la alte evenimente, de aceea tot ce se va întâmpla în interiorul Muzeului de Istorie va putea fi vizionat de trecători pe un e-cran mare amplasat pe peretele din față al clădirii.
 

”Noi încercăm în felul acesta să atragem tinerii către muzeu. Sucevenii trebuie să înțeleagă că muzeul este al lor și să vină mai des înspre el. Vrem să atragem atenția opiniei publice asupra noastră și, de ce nu, să transformăm noaptea cea mai lungă într-un eveniment al anului”, a declarat directorul CMB, Emil Ursu. „Noaptea cea mai lungă” va începe la Muzeul de Istorie, de la ora 17,25, cu un concert de muzică folk, la care își dau concursul artiști suceveni. La ora 18, este programat un moment care se va desfășura în Piața Drapelului, lângă o cruce mare alcătuită din lumânări, moment intitulat „Lumină pentru libertate”. După cum am mai informat, Sucevenii sunt chemați să vină să aprindă lumânările în memoria eroilor Revoluției. Drumul de la muzeu la parc va fi străjuit, de asemenea, de lumânări aprinse. Întorcându-ne la muzeu, la ora 18,45 este programat un medalion Cornel Angelescu, solist de muzică folk, despre care directorul CMB spune că în ultimii doi ani a fost aproape de muzeu la anumite evenimente. Un alt spectacol de muzică folk va fi la 19,30, iar la ora 22 va urma concertul de colinde susținut de formația Hara. Înainte de acesta, va fi tragerea la sorți a biletelor la tombola intitulată „Hara te colindă la tine acasă”. Taloanele sunt gratuite și vor fi distribuite prin școli, se vor găsi și la muzeu și la Crai nou, începând de luni, și tot de atunci vor putea fi puse în urna care se va instala în holul muzeului. Reamintim că persoana care va câștiga va fi colindată acasă de Hara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: