Polițiștii de la circulație le-au declarat război conducătorilor auto care ignoră regulile de circulație

În doar câteva ore, au fost sancționate 63 de persoane
Lucrătorii Poliției Rutiere s-au pus ieri pe capul șoferilor care ignoră regulile de circulație. Trei echipaje ale poliției au stat, timp de câteva ore, pe strada Mihai Viteazul, iar apoi la intersecția străzilor Gavril Tudoraș și Bistriței, pentru a-i verifica pe conducătorii auto. „Controlăm actele șoferilor, urmărim dacă poartă sau nu centura de siguranță, dacă vorbesc la telefonul mobil”, ne-a declarat șeful Poliției Rutiere Suceava, dl Laurențiu Hermeniuc.
 

Domnia sa a făcut referire și la conducătorii auto care nu sunt obligați să poarte centura de siguranță în trafic. “Nu sunt obligați să poarte centura, potrivit legii, gravidele, șoferii de taxi, conducătorii auto care conduc autoturismul cu spatele și instructorii auto”, ne-a declarat șeful Poliției Rutiere. Acțiunea s-a soldat cu 63 de sancțiuni aplicate conducătorilor auto, dintre care cele mai multe, 47, pentru nepurtarea centurii de siguranță, două sancțiuni s-au acordat pentru pătrunderea pe acces interzis. Alte două persoane au fost amendate pentru că au vorbit la telefonul mobil în timp ce conduceau autoturismul. Au fost sancționați, de asemenea, doi pietoni care au traversat strada prin loc nepermis. Majoritatea persoanelor sancționate de oamenii legii sunt bărbați. Potrivit spuselor polițiștilor, femeile sunt mai prudente și poartă centura de siguranță, au actele la ele și nu se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI