Sucevenii pot lucra ca hairstylist în Germania

Angajatorii din Germania oferă sucevenilor, în cadrul convenției bilaterale încheiate între Republica Federală Germania și statul român, locuri de muncă pentru solicitanții unui contract de muncă cu durata de un an și drept de prelungire pe încă 6 luni.
 

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, disponibile sunt meseriile de lăcuitor automobile (4 locuri), asistent medical sau îngrijitor bătrâni (137 de locuri), lăcătuș, frezor (25 de locuri), crescător de animale sau agricultor calificat (4 locuri), zidar (30 de locuri), tehnician pentru grădinărit și peisagistică (6 locuri), specialist în agricultură-legumicultură (5 locuri), desenator tehnic construcții de mașini (40 de locuri), frizer sau hairstylist cu experiență în domeniul cosmeticii și designului pe unghii (14 locuri) și de lăcătuș mecanic-instalații (100 locuri). „Amintim solicitanților că angajatorii din Germania pretind calificări în domeniile menționate, precum și cunoștințe de limba germană, motiv pentru care înscrierea în baza de date se face în urma susținerii unei testări pentru verificarea cunoștințelor în această limbă”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: