Respect reciproc între administrație și cetățean

P.I.P. la Primăria Vatra Dornei

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere – ANDZM, cu sprijinul Asociației Naționale a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC) și BDR Associates, parteneri în contractul „Public Information Campaign – Mine Closure, Environmental and Socio/Economic Regeneration Project”, finanțat de Guvernul României prin ANDZM, a încheiat un acord de parteneriat cu Primăria Vatra Dornei în scopul înființării și dezvoltării unui punct de informare publică la Vatra Dornei.
 

Punctul de Informare Publică (P.I.P.) de la Vatra Dornei este binevenit având în vedere faptul că la primărie este înființat din anul 2000 un centru de informații pentru cetățeni care a apărut ca un răspuns firesc la necesitatea de a crea un alt cadru pentru relația funcționar public – cetățean, un cadru mai apropiat stadiului de dezvoltare al societății românești de astăzi. Dispunând de o gamă largă de informații, de fișe de informare și fluturași cu actele necesare întocmirii unor dosare, PIP Vatra Dornei colaborează cu toate compartimentele din cadrul primăriei pentru actualizarea acestora și pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. Punctul de informare publică oferă informații despre asigurări sociale, pensii și pensionare, programe de asistență socială, drepturi și obligații civile, taxe și impozite, protecția copilului, sănătate și servi-cii medicale, principalele grupuri-țintă fiind persoane disponibilizate din minerit, șomeri, persoane care doresc sprijin în realizarea de activități economice, ONG-uri, instituții și or-ganizații locale implicate în dezvoltarea locală, sindicate, etc. Prin P.I.P. se urmărește realizarea unui raport normal, a unei relații bazate pe respect reciproc între administrație și cetățean atunci când se oferă cetățenilor cât mai multe po-sibilități de a-și exprima opiniile, de a fi ascultați, de a primi un răspuns și de a se simți că sunt implicați cu adevărat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: