Din cauză că nu au putut fi cheltuite la investiții în școli

Miliarde de lei se vor returna

Miliarde de lei vechi aloca-te în acest an de MECT pentru investiții la 4 campusuri șco-lare din județ vor lua înapoi calea Bucureștiului pentru că nu vor putea fi cheltuite până la sfârșitul anului bugetar, a informat ieri inspectorul general-adjunct al IȘJ Suceava, Lucian Lungu.
 

Cele 4 campusuri vor fi rea-lizate la Grupul Școlar Dorna Candreni, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Centrul Șco-lar „Sf. Andrei” Gura Humo-rului și Grupul Școlar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus. În afară de cel de la Dorna Can-dreni, unde s-au cheltuit aproape în totalitate cele 18 miliarde alocate, la celelalte campusuri lucrurile sunt la faza de început, spune șeful IȘJ. „ La celelalte 3 campusuri situația este diferită: la Cen-trul școlar «Sf. Andrei», unde s-a cheltuit un miliard din cele 17 alocate, abia s-a făcut lici-tația; la Liceul cu Program Sportiv, pe 3 decembrie vor fi analizate ofertele și mai sunt șanse să se cheltuiască până la sfârșitul anului câteva din cele 21 miliarde alocate. În schimb, la campusul de la Vicovu de Sus, procedura de atribuire a licitației a fost sus-pendată din cauza contestației unei firme participante și nu cred că suma de aproape 22 miliarde alocată va mai fi cheltuită în acest an. Marea parte a banilor nu se pot chel-tui nici la LPS, nici la Humor, nici la Vicov”, a declarat ieri dl Lungu. Banii care nu vor fi cheltuiți vor fi returnați Ministerului de Finanțe și vor fi din noul alocați la anul. Dl Lungu a precizat că a participat luni la o întâlnire cu mi-nistrul educației, pentru a prezenta situația desfășurării investițiilor în școlile noastre, prilej cu care ministrul a spe-cificat că nu se vor mai da bani în avans pentru investiții mari, ca până acum, ci numai pe bază de facturi. O altă noutate legată de in-vestiții este că acestea vor fi urmărite de inspectorat, iar banii vor veni tot prin acesta. „De la anul, orice investiție și banii vor trece prin IȘJ, care va coordona repartiția acestora și modul de derulare a pro-gramului de investiții”, a mai spus dl Lungu. În ce privește investițiile de la anul pentru școlile românești, ministrul a promis că se vor da bani pentru construirea unor săli de gimnastică în școli, după un proiect tip elaborat de minister, care va fi prezentat la începutul lui 2008. Inspectorul general al IȘJ a pre-cizat că aceste săli vor fi reali-zate în școlile cu număr mare de elevi și numai acolo unde e necesar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: