Doar ceva peste 7 la sută, din fericire

Mai mult de 7 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de Centrul de Di-agnoză Comunitară în municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc și orașul Gura Humorului cu privire la implicațiile pe care le are la nivelul spațiului public Legea Lustrației consideră că schimbarea regimului comunist nu a fost benefică pentru România! Centrul de Diagnoză Comunitară Suceava a finalizat proiectul „Împreună pentru democrație”, finanțat de Parlamentul României în cadrul Programului „Parteneriat pentru societatea civilă”, care a avut ca scop informarea și consultarea cetățenilor din municipiile Suceava și Câmpulung Moldovenesc și din orașul Gura Humorului, cu privire la Legea Lustrației.
 

Potrivit sondajului de opinie realizat în cele trei orașe, 83,27 la sută dintre respon-denți au apreciat drept benefică schimbarea regimului comunist cu un regim democratic în România, alți 7,18 la sută consideră că schimbarea regimului comunist nu a fost benefică, în timp ce 8,55 la sută nu știu. Pentru 48,63 la sută dintre respondenți, re-gimul comunist a fost dă-unător, iar pentru alți 13,16 la sută, foarte dăunător, în timp ce pentru 11, 71 la sută le-a fost indiferent, iar pentru 3,5 la sută a fost benefic și foarte benefic. Potrivit son-dajului, 80,85 la sută dintre respondenți consideră că funcțiile de conducere trebuie ocupate de persoane care nu au deținut poziții de conducere și decizie în regimul comunist pentru un proces de demo-cratizare complet în România. Un sfert dintre cei chestionați consideră că Legea Lustrației sprijină, mai degrabă, la for-marea unei noi clase politice, iar 38,01 la sută consideră mai degrabă că legea este utilă. De remarcat este că 62,31 la sută dintre respondenți au spus că sunt interesați de aspectele vie-ții politice românești în timp ce 32,14 la sută nu sunt interesați. Prin acest proiect, Centrul de Diagnoză Comunitară a urmărit creșterea gradului de informare și consultare a cetățenilor cu privire la procesul legislativ, creșterea vizibi-lității publice a procesului legislativ, conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul pe care îl au în procesul decizional, îmbunătățirea gradului de încredere a cetățenilor în clasa politică și în instituțiile statului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: