Armată de forțe de intervenție plus primar, la o tentativă de suicid a unei schizofrenice, dar niciun psiholog

Poliția Gura Humorului, pompierii, jandarmii și cei de la Salvare, precum și circa 80 – 90 de localnici, au asistat fără putința de a interveni, luni seara, timp de o oră și jumătate, la un spectacol trist oferit de o schizofrenică, pe acoperișul unui bloc de lângă policlinica din localitate.
 

Daniela A., în vârstă de 26 de ani, din Dorohoi, amenința că se sinucide, întrucât toate diagnosticele date de medici până atunci ar fi fost false. Lucru pe care nu-l mai putea tolera. Precizăm că în trecut tânăra fusese internată în mai multe rânduri, medicii opinând că suferă de schizofrenie paranoidă. Nimeni n-a putut-o convinge pe D. A. să renunțe la gestul dramatic, în afara primarului Marius Ursaciuc, care, deși nu are studiile și formația necesară negocierilor cu un personaj care amenință că se omoară, darămite bolnav psihic, a pus capăt crizei humorene, în urma unei discuții îndelungate purtate cu tânăra, pe acoperiș. Gestul edilului-șef e salutar, în condițiile date, însă riscant, cu dublu tăiș, în aceleași circumstanțe. Să se fi terminat psihologii angajați la Poliție, Jandarmerie etc.?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: