Țepar bârlădean prodigios, prins în sfârșit în urma unei colaborări intraregionale a Poliției

> Un rol capital în capturarea acestuia l-au avut polițiștii suceveni
Valorificând datele deținute de IPJ Suceava, la data de 23.11.2007, ofițeri din cadrul Ser-viciului de Investigare a Fraudelor Suceava, în colaborare cu polițiștii de la SIF Botoșani au organizat și realizat un flagrant vizând comiterea unor infracțiuni de înșelăciune prin utilizarea de documente privind societăți și persoane fizice fictive și emiterea de cecuri fără acoperire, precum și valorificarea ilegală a bunurilor obținute.
 

Insp. princ. Alin Botezatu: ”Ne-am sesizat din oficiu despre faptul că Lucian B., de 37 ani, din municipiul Bârlad, intenționează să achiziționeze mărfuri de la o firmă din Suceava, cu punct de lucru în Verești, pe care urmează să le achite cu instrumente de plată false. În acest sens, echipa operativă compusă din ofițeri ai SIF Suceava s-a deplasat la punctul de lucru din localitatea Verești, unde s-a constatat că într-un autotren se încărcau 18 paleți cu pavele vibrocompresate în valoare de 5.950 lei, beneficiar fiind o firmă din Slatina, județul Olt. Întrucât Lucian B. nu era prezent la încărcarea mărfii, transportul a fost urmărit cu sprijinul ofițerilor SIF Botoșani, până la ieșirea din municipiul Botoșani, spre municipiul Iași, unde am procedat la interceptarea autorului, în timp ce acesta intenționa să descarce marfa într-o parcare”. În cauză s-a întocmit dosar penal față de bârlădean, cercetările efectuându-s sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Produsele au fost restituite societății prejudiciate. Autorul a fost condus la sediul IPJ Botoșani, unde a fost audiat. Pe timpul cercetărilor, în urma dialogului cu lucrătorii SIF Bacău, s-a stabilit că acesta a săvârșit infracțiuni cu același mod de operare, având calitatea de învinuit într-un alt dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, cu un prejudiciu de 50.000 lei. O echipă operativă de la IPJ Bacău s-a prezentat la IPJ Botoșani, de unde l-a preluat pe Lucian B. pentru audieri și emiterea unei ordonanțe de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (faptă prevăzută și pedepsită de art. 215 Cod Penal). Judecătoria Bacău a emis pe numele său mandat de arestare preventivă cu durata de 30 de zile. S-a mai stabilit că inculpatul este cercetat penal de Poliția Municipiului Rădăuți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune în dauna unei firme din Rădăuți, unde, la 18.10.2007, folosind același mod de operare, a încercat să tragă o țeapă de 30.500 lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău va stabili modul de reunire a cauzelor, în scopul identificării și cercetării tuturor participanților la comiterea faptelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: