Legea bunului simț

Scrutinul pentru de-semnarea parlamentarilor europeni și referendumul destinat votului uninominal au trecut, iar partidele care au obținut scoruri bune încă mai trăiesc euforia anunțării rezultatelor. În ciuda faptului că participarea la urne a fost cea mai slabă din cei 17 ani de firavă democrație autohtonă, politicienii se amăgesc de unii singuri, continuă să soarbă din înșelătoarea cupă a victoriei. Așa după cum au declarat șefii de partide, scopul urmărit a fost atins, iar acela nu a fost altul decât de a smulge voturile „prostimii”. Ce urmează? Proaspeții aleși vor merge pe bani „frumoși” la Bruxelles, în timp ce colegii rămași acasă se vor reîntoarce la bâlciul politic.
 

De harababură nu a scăpat nici așa-zisa campanie electorală, confruntările dintre competitori lăsând un gust amar electorilor. Chiar dacă se pretinde europeană, clasa politică românească a rămas tot una balcanică, de mahala… Începând cu discursurile electorale și terminând cu tot arsenalul de mijloace folosite pentru captarea atenției electorilor. Astfel, cei care se pretind modele de moralitate și arhangheli ai neamului nu au ezitat să calce în picioare actele normative în vigoare, dar și legea bunului simț. Exemplul cel mai la îndemână îl reprezintă afișajul electoral. Deși în toate localitățile au fost stabilite locuri special amenajate, afișele cu zâmbitorii candidați au fost lipite pe te miri unde. Pe arbori, gardurile oamenilor, pe ușile de la intrarea în blocuri și pe cele ale lifturilor. Niciun partid nu a făcut excepție de la această cursă a lipsei de rușine. Ba mai mult, unele dintre ele au instalat panouri gigantice chiar pe fațadele blocurilor, ținând proprietarii de apartamente pe întuneric aproape o lună de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: