Un copil a pus pe jar Poliția, SRI și Procuratura anunțând amplasarea unei bombe la Școala Verești

Nu a fost vorba decât de o amenințare falsă > În ultima vreme, s-au înmulțit cazurile de astfel de apeluri la 112, spune insp. princ. Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava
O voce de copil a sunat miercuri seara, în jurul orei 17,30, la 112, pentru a anunța că la Școala Generală Verești a fost amplasată o bombă. Indiferent de faptul că, în ultima vreme, la numărul unic de urgență s-au mai primit astfel de apeluri, care s-au dovedit a fi amenințări false, echipaje complexe de pirotehniști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice al IPJ, aparținând SRI și Procuraturii s-au deplasat la fața locului, cu toată logistica de rigoare, pentru a verifica informația.
 

Școala a fost izolată procedural, elevii, personalul și cadrele didactice – evacuați din clădire, profesioniștii luând la puricat fiecare colțișor în vederea detectării dispozitivului exploziv. Și de această dată a fost vorba de o farsă, cel mai probabil un elev voind fie să se răzbune din cauza unei note proaste, fie să se amuze pe seama adulților. Specialiștii au determinat cu precizie că apelul a fost dat de la un telefon public din Verești. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. princ. Alin Botezatu, a ținut să facă o declarație de presă pe marginea evenimentului: „Dorim, a câta oară?, să facem cunoscut faptul că autorii unor astfel de apeluri sunt ușor de localizat și identificat, iar, în cazul apelanților minori, părinții sunt cei care suportă rigorile legii. Ca măsuri legale, ne referim la întocmirea de dosare de cercetare penală, efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de falsă amenințare cu bombă, faptă prevăzută de art. 38 al Legii 535/2004 și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. IPJ Suceava nu tolerează astfel de gesturi și va întreprinde toate demersurile pentru deferirea autorilor justiției și sancționarea lor severă!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: