Când vom alege

„Alegerile parlamentare vor fi organizate fie în iunie 2008, fie în martie 2009”, a spus președintele PSD, dl Mircea Geoană, într-o conferință de presă. El a arătat că, dacă formula actuală, cu un guvern ultraminoritar, rămâne valabilă și după alegerile europarlamentare – apreciind că sunt toate șansele să ră-mână –, alegerile parlamentare se vor suprapune cu cele locale și vor fi organizate în iunie 2008. „În condițiile în care rămâne acest guvern în structura actuală și după 25 noiembrie, cred că vor fi alegeri parlamentare supra-puse peste alegerile locale.
 

Dacă se ajunge la un alt tip de formulă, prin metode pe care astăzi nu le pot identifica, pe urmă vom sta cu acest ciclu politic până la capăt, ceea ce înseamnă că ajungem cu alegerile în 17 decembrie 2008, ceea ce din punct de vedere practic nu e posibil de organizat. Atunci se poate ajunge la formula constituțio-nală cu alegeri mai târziu până la trei luni, ceea ce înseamnă februarie-martie 2009”, a spus președintele PSD. El a arătat că și PSD, și PD, și PNL doresc ca alegerile par-lamentare să fie organizate simultan cu cele locale. „Cred că vom avea o majoritate parlamentară pentru alegeri simultane, locale și parla-mentare în iunie 2008”, a mai spus dl Geoană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI