Gogoneaua, ca stare de spirit

Bogdan Olteanu, aflat în vizită pre-electorală prin Bucovina, n-a avut altă treabă la Rădăuți decât să se ducă glonț în piață, unde, spun ziariste din pixuri duioase, „a rămas fermecat” de gustul murăturilor pe care le pun neaoșii. Foarte frumos, până aici! Fără poezie, viața e pustiu. Cum să nu rămâi siderat gastronomic de iuții și trufașii de buni castraveți de Bucovina sau de ispititoarele gogonele, nici femei serioase, nici curtezane, care îți seduc nerușinat cerul gurii cu sânii lor rozalii și necopți, mustind de promisiuni picante, sărate și dulci? Fără poezie, viața e pustiu. Ar fi zis președintele Camerei Deputaților, cu papilele gustative în onorabil dezmăț, că va milita pentru o expoziție de murături chiar în fața Palatului Parlamentului!
 

Mugur GEU

În fața Parlamentului cu murături, dom’le? Și iată cum, într-o clipită de isterie politică, de cai verzi pe pereți cât ai duce mâna la nas ca să te scarpini, s-a dus dracului poezia… Un domn-gogonică se zbate de vreo 3 ani să demonstreze că e Harap Alb în căutare de salăți din grădina ursului și vrea să reverse duminică butoiul stătut cu murături parlamentare. Dacă n-aș avea urechile strepezite de la discursurile care îți fac creierul pungă de până acum ale domnului-gogonică, l-aș crede. Dar când vine cu o poezioară îndoielnică, și aia insuficient memorată, neînțeleasă de nimeni, singurul cuvânt care-mi va veni duminică în minte e: Fleoșc. Prefer murăturile dlui Olteanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: