Cele două peninsule

La drept vorbind, habar nu am de ce se dau de ceasul morții iubiții noștri politicieni pentru pârdalnicele de europarlamentare. Până la un punct, îi înțeleg, dă bine la curriculum să-ți rânjești fasolele un an jumate la Bruxelles, printre înalte principii comunitare, decât aici, în glodul național, chiar dacă, strict fizic, la vreo 500 de specialiști și paraspecialiști în aceste principii, n-ai timp nici să deschizi gura. Vei face act de prezență pe banca europarlamentară, vei vota mumos, ca să nu strici imaginea partidului comunitar care te susține, și-ți vei încasa, cu drag pentru popor, cei peste 7500 de euro lunar, drept indemnizație de efort stomatologic.
 

Mugur GEU

La drept vorbind, în plină ebuliție nenorocită a anti-românismului italian, când toate principiile înalte pe care se fondă onorata Europă unională nu fac nici cât o ceapă degerată, gestul românașilor care mor să-și audă vocile în Parlamentul celor 27, pentru binele concetățenilor care-i trimit acolo, frizează fie purul masochism, fie ipocrizia mai consistentă decât terciul gros din care se manufacturează în aceste zile obrazul fratelinilor italieni. N-o să spun că nu mă refer decât la o parte a poporului cu care suntem, cică, veri, pentru că isteria, golănește manipulată prin puterea din Peninsula domnilor Corleone, Mussolini și Machiavelli, e generalizată. Iar politicienii noștri, care ar trebui să-și înfigă, tare, fasolele în bucile fasciste pe care ni le bagă nerușinat sub nas italienii, le adulmecă, fete mari, în peninsula lor de prostie, îndobitocire și de trai bun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: