Ucrainenii, dar și românii pun la încercare vigilența polițiștilor de frontieră

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, cu ocazia unor acțiuni specifice, bunuri în valoare de 5217 lei. Posesorii acestora au pus la încercare vigilența echipelor de control, ascunzând în autoturisme, în cele mai năstrușnice locuri, mărfurile. În toate cazurile, acestea au fost confiscate, iar persoanele în cauză – sancționate contravențional.
 

În ziua de 13 noiembrie, polițiștii DPF Rădăuți au executat o acțiune pe raza orașului Siret, oprind în trafic un autoturism Lada condus de cetățeanul ucrainean Myhkaylo P. În mașină au fost descoperite 60 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 200 de lei și 72 de cutii de cafea solubilă, toate fără documente justificative. Polițiștii au oprit și un autoturism condus de Ion Ș., cetățean român, care transporta 10 haine de damă de proveniență ilicită, în valoare de 3000 de lei. În seara aceleiași zile, agenții au acționat pe E 85, ocazie cu care au oprit două autoturisme aparținând unor ucraineni. Un număr de 240 de pachete de țigări, marca Ronson, au fost supuse regimului confiscării. Cetățenii străini au spus polițiștilor că ar fi achiziționat pachetele pe raza orașului Siret și că urmau să le vândă. Pe 14 noiembrie, la PTF Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară Herorhiy Ș., de 42 de ani, care conducea un autoturism marca VAZ înmatriculat în Ucraina. Nu mică a fost surpriza polițiștilor de frontieră când au descoperit, ascunse în spațiul amenajat siguranțelor electrice și în cel destinat filtrului de aer al motorului, 140 de pachete de țigări de contrabandă. Ucraineanul a primit o amendă de 5000 de lei, iar autoturismul său a fost reținut la vamă, până la achitarea contravenției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: