Semne de bun augur pentru pâinea anului viitor

Culturile de pe mai mult de 80% din suprafața agricolă semănată în această toamnă în județul Suceava sunt răsărite și pregătite să intre în sezonul de iarnă. Directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dragoș Juravle, spune că, anul acesta, lucrările au fost un pic întârziate de ploile căzute pe o durată mai îndelungată de timp, însă precipitațiile respective au fost de natură să înlăture deficitul de apă din sol și să stimuleze încolțirea și răsărirea boabelor.
 

Dl Juravle a ținut să precizeze că agricultorii suceveni nu s-au lăsat descurajați de condițiile vitrege din vara trecută, suprafețele cultivate în toamnă fiind la nivelul celor de anul trecut. Grâul, secara și triticalele au fost semănate pe 24.750 ha, orzul de toamnă, pe 750 ha, legumele, pe 750 ha, platele de nutreț, pe 3550 ha, rapița, 67 ha. „Ca urmare a precipitațiilor căzute până acum, pentru această perioadă starea culturilor este normală. În condițiile aplicării tuturor verigilor tehnologice specifice fiecărei culturi, a îngrășămintelor și tratamentelor, cu siguranță producția va fi una de natură să asigure pâinea sucevenilor pe anul ce vine”, a precizat șeful DADR, Dragoș Juravle. În județul Suceava, la culturile de leguminoase și ierburi perene campania de însămânțări de toamnă a început încă de la sfârșitul lunii august. Aceasta a con-tinuat la debut de septembrie cu legumele și orzul, la finele lunii intrându-se în brazdă la secară, triticale și grâu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: