Ironia, ca ultimă armă a unor proprietari de… pește

Asociația Șomuzul acuză (din nou) Comisia județeană de fond funciar de indolență și spune că dosarul Piscicola a ajuns pe masa Ministerului Public
Problema celor 1800 de cetățeni din 11 localități ale județului Suceava care dețin proprietăți sub apa Șomuzului (administrată de Piscicola SA) și, deocamdată, acționari în… pește, e departe de a fi rezolvată… așa cum doresc ei. Reamintim că aceștia fac parte din Asociația Șomuzul, organism neguvernamental care militează pentru retrocedarea terenurilor membrilor săi pe vechile amplasamente.
 

În timp, au existat pe rolul instanțelor sucevene o serie de procese, extinse pe durata a mai multor ani, fără ca dreptatea celor 1800 să poată fi pescuită din apele tulburi ale tranziției. Prin președintele Gheorghe Dracontaidi și vice-președintele Todirel Călugărița, asociația de mai sus acuză Comisia actuală județeană de fond funciar de indolență, ei precizând că dosarul Pis-cicola a ajuns pe masa Ministerului Public. Într-un comunicat de presă (remis redacției) doldora de ironie se spu-ne, printre altele: „După apa-riția Legii 247/2005, s-a intrat într-un adevărat dialog al surzilor, printre membrii comisiei bântuind naivitatea că vom renunța la pământul strămoșesc de dragul argu-mentelor livrate periodic pre-sei sau al miștourilor de cafenea ale actualului prefect. Comisia județeană a încre-menit în proiect, în dreptul articolului 4 al Legii modificate 1/2000, deși proprietățile noastre sunt validate în baza Legii 18/91. Dar, pentru că le-a căzut bine să ne ofere în compensație terenuri pe cocla-uri (nici regimul ceaușist nu expropria fără să acorde des-păgubiri în prealabil), mem-brii comisiei n-au extins lectu-rile și asupra Normelor de apli-care a legii, care stabilesc că foștii acționari trebuie să fie puși în posesie pe vechile ampla-samente. Exasperați de amato-rismul comisiilor de fond fun-ciar, de atitudinile mafioților – nu ne ferim de acest cuvânt! – care au falimentat Piscicola și de tăcerea complice a politicie-nilor de trei parale (nu ne referim la conturi) ai Sucevei, chitiți să ne prostească periodic la vot, cetățenii pe care-i reprezentăm au predat cazul Ministerului Public, prefe-rând soluția de catifea a mu-tării conflictelor din stradă în sălile pașilor pierduți. Măcar de data asta câteva lecturi vor deveni obligatorii pentru membrii comisiilor, și anume rezoluțiile procurorilor, cita-țiile și, ulterior, hotărârile in-stanțelor penale”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI