Sporuri pentru stoparea migrării angajaților primăriei sucevene

Cheltuielile la capitolul „Autorități executive” al bugetului local al municipiului Suceava pe 2008 vor cunoaște o majorare consistentă. Potrivit proiectului de venituri-cheltuieli, fondurile destinate aparatului propriu vor fi de 1,5 milioane lei, mai mari cu 400 de mii de lei față de anul trecut.
 

„Creșterea este semnificativă, urmare a aprobării contractului colectiv de muncă, acesta prevăzând noi sporuri”, a precizat șeful municipalității, Ion Lungu. Potrivit primarului, majorarea veniturilor salariale are darul de a ține aproape personalul pregătit, mulți dintre angajați având tendința să migreze către alte slujbe mai bine plătite. De asemenea, la muncă în străinătate pleacă muncitorii de la spații verzi, iar posturile de la Poliția Comunitară sunt neacoperite. „Trebuie să stimulăm persoanele care muncesc. În caz contrar, din cauza salarizării proaste, riscăm ca oameni buni din primărie, profesioniștii, să plece în altă parte”, a explicat ocupantul fotoliului din Areni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: