Firmele din subordinea autorităților sucevene merg în profit

Societățile din subordinea autorităților administrației publice locale și județene nu au probleme financiare. Consiliul Local Suceava este acționar la trei firme, respectiv la cele de termoficare (Termica), apă, canal și epurare (ACET) și cea de transport local de călători (TPL). Toate, fără excepție, au declarat, la finele anului trecut, un profit destul de bun. Firma de transport persoane a devenit profitabilă din 2006, odată cu achiziționarea celor 30 de autobuze noi Irisbus-Iveco.
 

În ceea ce privește Termica, aceasta are de încasat creanțe de circa 42 de milioane de lei de la primărie, reprezentând sume datorate în contul subvenției la diferența de tarif la energia termică. Consiliul Județean Suceava este acționar majoritar la societățile „Drumuri și Poduri” și Centrul economic „Bucovina”. Firma care se ocupă de drumurile județene se înscrie, de asemenea, cu profit, însă, potrivit noilor reglementări legale, impozitul pe profit nu mai merge la bugetul județean, ci la cel de stat. După inaugurarea de anul trecut, Centrul economic de lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare” este pe cale de a-și găsi menirea, trei sferturi din spații fiind închiriate firmelor de producție sau consultanță în afaceri. Consiliul Județean mai este acționar la „Bucovina Ecoterm-gaz”, însă aceasta nu prestează activități lucrative, ci administrează creditul de 86,3 milioane de euro din cadrul Proiectului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: