Deficitul de forță de muncă subminează proiectele europene

La Piatra Neamț, cu prilejul lansării Programului Regional Sectorial, s-a discutat și despre punerea în pericol a realizării mai multor proiecte de investiții ce ar putea obține finanțare din această sursă. Afirmația aparține șefului administrație sucevene, Ion Lungu, care a precizat că proiectele mari de dezvoltare ale României din perioada 2007-2013 vor avea serios de suferit din cauza lipsei de forță de muncă calificată.
 

Edilul-șef sucevean a declarat, într-o conferință de presă, că va sesiza Guvernul și organiza-țiile profesionale ale lucrătorilor din construcții, în sensul găsirii de soluții pentru ame-liorarea acestei situații. „An-gajatorii ar trebui să aibă po-sibilitatea să dea mai mulți bani angajaților, astfel încât să putem menține în țară, dar și să și să aducem acasă forța de muncă cu calificare”, a su-bliniat dl Lungu. Această pro-blemă a fost pusă și la nivelul Ministerului Dezvoltării, cu prilejul vizitei ministrului Laszlo Borbely în județ. „Lipsa forței de muncă pregătite a ajuns o problemă națională, iar acest deficit îl simțim și noi la Suceava”, a conchis ocupantul fotoliului din Areni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: