Pentru dezvoltarea afacerilor

Credite cu dobânzi subvenționate

Trei firme din județul Suceava au în curs de definitivare documentația prin care solicită credite în valoare de 600 de mii de lei pentru înființarea a 30 de noi locuri de muncă. Așa rezultă dintr-o informare a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care acordă credite de câte 20.000 de lei (200 milioane de lei vechi) pentru fiecare loc de muncă nou-creat.
 

Potrivit AJOFM, împrumuturile se dau în baza unui proiect de fezabilitate, proporțional cu numărul de locuri de muncă nou-înființate, fiind destinate acoperirii cheltuielilor de capital (dotări cu utilaje, echipamente, mijloace de transport, calculatoare); cheltuielilor cu construcțiile ce privesc obiectul legal de activitate, precum și celor cu stocurile de materii prime necesare și obiecte de inventar. De creditele cu dobândă sub-venționată pot beneficia întreprinderile mici și mijlocii care au sub 249 de angajați; unitățile cooperatiste, asociațiile familiale; persoanele fizice autorizate ce desfășoară activități independente; studenți în vârstă de până la 30 ani care au acest statut pentru prima dată și urmează studiile la cursurile de zi, dar și șo-merii care înființează societăți în scopul creării de noi locuri de muncă sau care devin per-soane fizice ce desfășoară independent activități economice, aceștia având prioritate in obținerea acestor credite. Angajatorii beneficiari ai acestei măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă au obligația ca pe cel puțin 60% din locurile de muncă nou-create să încadreze șomeri înregistrați în baza de date a Agenției, pe care să-i mențină în activitate cel puțin 3 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: