Municipiul Suceava vrea să atragă finanțări europene de 105 milioane euro

Municipiul Suceava a depus trei proiecte la fiecare dintre axele Programului Operațional Regional (POS). Primul, de 40 milioane euro, vizează reabilitarea urbanistică și socială, în zona Străzii Cernăuți; cel de al doilea, în valoare de 35 milioane euro, are în vedere amenajarea drumului ocolitor al municipiului Suceava pe relația Ipotești-Salcea, iar ultimul, de 25 milioane euro, privește reabilitarea Cetății de Scaun a lui Ștefan cel Mare.
 

Valoarea totală este 105 milioane euro, edilul-șef Ion Lungu opinând că șansa cea mai mare o are ultimul dintre proiecte. „Vom încerca să obținem finanțare pentru toate cele trei proiecte, însă cea mai șansă o are proiectul de reabilitare a Cetății de Scaun”, a subliniat domnia sa. Primarul Lungu a participat, în cursul săptămânii, la Piatra Neamț, la lansarea Programului Operațional Regional (POS).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: