Democrații spun că cetățenii sunt mai interesați de votul uninominal decât de euroalegeri

Rezultatele întâlnirilor pe care democrații suceveni le-au avut cu electoratul din județ, în prima parte a campaniei pentru alegerile europarlamentare, îi determină pe aceștia să concluzioneze că cetățenii județului Suceava, în marea lor majoritate, sunt mai interesați de referendumul pentru votul uninominal decât de alegerile pentru Parlamentul European.
 

În opinia președintelui PD Suceava, Eugen Uricec, votul uninominal este principalul subiect politic din România, fiind sistemul de care electoratul are mare nevoie, pentru că „una e ca cetățenii să fie reprezentați de persoane votate direct, așa cum este sistemul propus președintele Traian Băsescu, și alta e ca Parlamentul să fie constituit prin vot uninominal pe listă”. „În strategia electorală a PD, referendumul pentru votul uninominal este la fel de important ca și alegerile pen-tru Parlamentul European și îl tratăm ca atare”, a declarat Eu-gen Constantin Uricec. Lide-rul județean al PD a precizat că în acțiunile electorale PD încearcă să ofere cetățenilor cât mai multe informații re-feritoare la rolul europarla-mentarului și să-i convingă cât de importantă este prezența la vot. Președintele Organizației Județene a PD Suceava spune că populația este informată prin campania din ușă în ușă sau de la om la om. El a menționat că democrații discută cu cetățenii județului despre ceea ce înseamnă Parlamentul European, care sunt responsa-bilitățile unui europarlamentar român în această structură europeană și cum poate el ajuta România. „Încercăm să le explicăm că acolo ei repre-zintă interesele României și nu interese locale, că în Parlamentul European se discută probleme macro care privesc România, și nu regiunea sau localitatea. În principiu, se constată faptul că oamenii nu cunosc mai nimic despre Parlamentul European și despre importanța acestor alegeri, iar acțiunile PD au tocmai rolul de a informa și sublinia importanța acestui eveniment electoral. Încercăm să convingem cât mai mulți oameni să vină la vot, iar votul principal să fie pentru PD, partidul cel mai credibil la ora actuală”, a adăugat Eugen Uricec.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: