Alegeri duble, multiplicarea problemelor

Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat, luni, că au fost identificate spații pentru aproape toate cele 1008 secții de votare ce vor fi organizate pentru alegerile euro-parlamentare și referendum, fiind încă în discuție locațiile pentru zece secții de votare, arătând că problema va fi soluționată până joi. Dl Onofrei a spus că vor fi dublate secțiile de vot în mai multe locații, ajungându-se ca în unele spații să funcționeze și opt secții de votare.
 

El a spus că, pentru ca electorii să nu fie derutați, secțiile de votare pentru referendum vor avea același număr cu cele pentru alegeri europarlamentare, având specificația „RVU” – de la referendum pentru vot uninominal. „Va trebui să dublăm oamenii de ordine și paza pentru secțiile suplimentare”, a mai spus prefectul. El a arătat că cea mai mare problemă pe care autoritățile doresc să o gestioneze cât mai bine este cea legată de aducerea proceselor-verbale ale secțiilor de votare la cele două Birouri electorale de circumscripție care vor funcționa în sediul Palatului Administrativ. „Vor veni să aducă procesele-verbale ale secțiilor de votare cel puțin trei mii de oameni”, a spus dl Onofrei. El a mai spus că printre problemele care pot apărea sunt cele referitoare la solicitarea urnei mobile de persoane netransportabile, care vor trebui să precizeze expres pentru ce doresc să voteze, pentru că pot vota doar la alegeri europarlamentare sau doar la referendum. „Răspunderea pentru aceste alegeri și referendum este foarte mare. Este și o premieră și sunt și foarte multe subtilități”, a mai spus prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: