PD Suceava joacă tare cartea referendumului

Președintele Organizației Județene a PD Suceava, dl Eugen Constantin Uricec, a avertizat partidele politice să nu umble în această campanie electorală cu dezinformări sau atacuri la persoană pentru a-și atrage voturile cetățenilor. Dl Uricec a lansat acest avertisment în condițiile în care are semnale potrivit cărora spre finalul campaniei pentru alegerile europarlamenare unele formațiuni politice ar urma să folosească o serie de arme nedemocratice.
 

Ținând cont de activitatea politică din România în acest moment, precum și de faptul că acum PD este acreditat de cetățeni ca cel mai puternic partid din țară, fac un apel către toate forțele politice ca în campania electorală să folosească modul cel mai corect și democratic de exprimare, fără a apela la dezinformări, manipulări sau alte arme de acest gen, spe-cifice unei epoci demult apuse. Nu în ultimul rând, fac un apel către cetățenii județului să voteze lista PD pentru Parla-mentul European, cel mai credibil partid din România în acest moment, care face parte din marea familie a Partidului Popular European, partidul cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul European”, a spus dl Uricec. El a precizat că cele 114 organizații locale ale PD din județ sunt angrenate cu toată logistica în cam-pania electorală pentru alege-rile europarlamentare, campanie care se derulează sub sloganul „Democrați în România, populari în Europa!”. „În primul rând s-a constatat că decizia luată de Guvern ca referendumul să aibă loc în secții de votare distincte față de cele pentru Parlamentul European este o măsură care nu se justifică din punct de ve-dere organizatoric și economic. În esență, cetățeanul este nemulțumit că trebuie să se deplaseze dintr-un loc în altul pentru a-și exercita votul, când foarte simplu era ca am-bele evenimente să se întâmple în același loc. De asemenea, foarte mulți dintre cetățenii județului sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată relația Guvernului României cu instituțiile europene. Mai concret, întrebarea care devenea generică era „de ce România nu a reușit în 2007 să atragă fondurile care i-au fost alocate pentru dezvol-tare?”, a ținut să precizeze dl Uricec. El a adăugat că principalul aspect avut în vedere este ca cetățenii să-și exercite dreptul câștigat prin Constituție și să-și aleagă reprezen-tanții cei mai buni în Parlamentul European. „Din acest punct de vedere și prin contactele directe ale militanților noștri putem spune că în mod majoritar opțiunea alegăto-rilor este PD”, a spus în final liderul județean al PD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: