Fraude economice mirosite la timp de „copoii” de la SIF

SIF din cadrul IPJ Suceava a reușit identificarea și prinderea în flagrant a Marianei T., de 35 de ani, din Toplița – Hunedoara, în timp ce descărca 22 de uși metalice fără documente de provenență la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Suceava.
 

Cercetările efectuate de polițiști au dus la concluzia că femeia, în calitate de împuternicită a unei firme din Tg Jiu, ar fi achiziționat de la societatea suceveană mobilier în valoare de 12.233,55 lei, pentru care a emis o filă cec refuzată la plată pe motiv de lipsă totală de disponibil, trăgătorul aflându-se în interdicție bancară. Asupra suspectei s-au găsit mai multe facturi fiscale, dispoziții de plată, ordine de plată etc., pe numele mai multor firme, în legătură cu care aceasta nu a avut explicații plauzibile. Dosarul penal care i-a fost întocmit de către polițiștii de la Fraude economice se referă la infracțiunea de înșelăciune, cer-cetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități în afara legii și a persoanelor implicate. Prejudiciul adus firmei sucevene a fost recuperat. Un alt caz soluționat de SIF are ca obiect evaziunea fiscală. La propunerea structurii din cadrul IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a confirmat începerea urmă-ririi penale împotriva lui Eșli K., de 52 de ani și Gil K., de 27 de ani, ambii cetățeni israelieni, administratori-asociați la o firmă din Câmpulung Moldovenesc, care, în perioada 1.11.05 – 31.05.06, nu ar fi înregistrat în evidența contabilă contravaloarea unor servicii în sumă totală de 100.626,50 de lei. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului român este de 36.203,89.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI