Criză în asistența socială

Beneficiarii de venit minim garantat și însoțitorii persoanelor cu handicap nu și-au mai primit banii de luni de zile Asistența socială din județul Suceava se confruntă cu o acută criză financiară. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Stela Acatrinei, cei 7071 de beneficiari de venit minim garantat nu și-au mai primit drepturile bănești de luni de zile.
 

Astfel, s-a precizat într-o conferință de presă, la Bosanci, Straja și Bilca ajutoarele sociale nu au fost achitate de 8 luni, iar la Iaslovăț, Slatina și Cornu Luncii, de 6 luni. O situație îngrijorătoare se întâlnește și în cazul salariilor celor 3717 de însoțitori ai persoanelor cu handicap, restanțele la plată fiind de 5,9 milioane lei. Banii cuveniți nu îi pot primi nici cei 74.338 de beneficiari ai ajutorului pentru încălzire cu combustibili solizi, existând restanțe de 6,8 milioane lei încă din sezonul rece trecut. Adjunctul șefului executivului județean afirmă că toate acestea au drept cauză neefectuarea unei rectificări pentru mijloacele de echilibrare a bugetelor locale. „Deși toată lumea spune că programul actualului guvern este unul social, pentru domeniul asistenței sociale nu am primit de la centru niciun leu”, a subliniat Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: