Câmpulung Moldovenesc

Căpșuni de noiembrie

Localnicii din zona Câmpulung Moldovenesc se pregătesc de iarnă cu ochii la… căpșunii înfloriți. În multe grădini plantele au înflorit și chiar au rod, încurajate de vremea relativ blândă. Cultivatorii spun totuși că nu e chiar o ano-malie cauzată de condițiile meteo, ci rezultatul introducerii în zonă a unor soiuri care se com-portă altfel decât cele autohtone.
 

Încurajați de reclame insistente, iubitorii de grădinărit au comandat prin poștă ori au cumpărat din marile magazine plante de căpșuni „agățători”. În numeroase cazuri, nu au crescut mai mult decât plantele obișnuite și nici nu au rodit satisfăcător, dar înfloresc tot timpul și frigul de toamnă nu le schimbă această predispoziție. În alte cazuri, cultivatorii au în grădini căpșuni care rodesc de două ori și susțin că li s-a mai întâm-plat ca, în toamnele foarte lungi sau în cazul plantelor expuse bine la soare, căpșunii lor să facă în același an și a treia tentativă de rod.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: