Bonuri valorice cu de-a sila

Deși perioada optimă a trecut, producătorii din județul Suceava sunt invitați să ridice bonuri valorice pentru însămânțări
Agricultorii încă mai pot să solicite bonuri valorice pentru lucrările de toamnă. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Suceava, Neculai Perju, a precizat că, prin hotărâre de guvern, termenul de depunere a cererilor a fost prelungit până pe 15 noiembrie.
 

Ulterior, a fost anunțată apariția unui ordin al Ministerului Agriculturii, care ar fi trebuit să sisteze procedura, pe motiv de depășire a perioadei optime pentru însămânțări. „Întrucât acest ordin nu a venit, producătorii mai pot înainta solicitări de acordare a respectivelor bonuri”, a spus dl Perju. În județul Suceava au făcut cereri de acordare a sprijinului financiar în cauză 3500 de beneficiari, cu o suprafață totală de 8500 de hectare. Aceasta înseamnă circa o treime din cele 24.750 de hectare planificate a fi cultivate cu grâu, secară și triticale. De precizat este faptul că producătorii agricoli pot beneficia de ajutor bănesc de 500 de lei pe hectar la grâu, 400 de lei la rapiță și 450 de lei pe hectar la alte culturi. Contra bonului se poate obține sămânță, îngrășăminte sau pesticide. Bonurile valorice au valabilitate până în luna decembrie, furnizorii de produse având la dispoziție, pentru decontare, și primele 3 luni din 2008.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI