Pacienți mai puțini la Costâna

Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la Costâna are mai puțini pacienți. Aceasta după ce o parte dintre ei au fost transferați în două noi centre, ridicate prin accesarea programului Phare de restructurare și înființare a unor ser-vicii alternative noi.
 

Astfel, 37 de beneficiari au fost transferați la Centrul de recuperare și reabilitare Mitocu Dragomirnei, iar alți 10 în Locuința maxim-protejată din aceeași localitate. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Stela Acatrinei, demersul are loc în conformitate cu strategia județeană în domeniul persoanelor cu handicap, adaptată la cea națională, care prevede, între altele, înființarea de instituții alternative, diminuarea numărului de rezidenți din Centrul de recuperare și reabilitare neuro-psihiatrică Costâna și orientarea acestora către unități de asistență socială. Strategia are în vedere, de asemenea, dezvoltarea de servicii speciale destinate persoanelor cu dizabilități, fie că acestea se află în centrele rezidențiale ori în familie. Capacitatea de cazare a Centrului de la Costâna depășește normele europene în domeniu, iar pe lista instituțiilor abilitate se află încă multe cereri de internare în respectiva unitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: