În urma controlului la Spitalul Județean, ASP propune ca unică măsură

„Destituirea managerului general“

ASP Suceava a definitivat raportul final al controlului efectuat recent la Spitalul Județean Suceava, în concluzie propunând „destituirea managerului general”, ca unică măsură, ca urmare a constatării unui “management defectuos”. La spitalul menționat, echipa de control a constatat în primul rând deficiențe în modul de cheltuire a banilor, mai bine zis privitoare la necheltuirea lor, dat fiind faptul că spitalul avea la un moment dat sume necheltuite de 67 miliarde lei vechi.
 

Aceasta în condițiile în care alocația de hrană alocată din bugetul unității era sub normative, valoarea hranei consumate de către pacienți fiind la 50% din nivelul prevăzut de lege. De asemenea, controlul a stabilit că aprovizionarea cu medicamente se făcea defectuos, fiind alocată o sumă mult mai mică decât anul trecut, deși bugetul e mai mare în 2007, și a constatat o valoare a ratei mortalității mult mai mare decât valorile medii naționale pentru spitalele județene. Acestea ar fi doar câteva din neregulile depistate, vom relua subiectul în perioada următoare, raportul ASP fiind foarte amănunțit. Reamintim că ASP a efectuat un control de audit în spitalul sucevean, un altul fiind efectuat concomitent de o echipă a ASP, Prefectură și CAS. Un control inopinat a fost făcut vinerea trecută la spital de către o reprezentantă a ministerului de resort. Potrivit unor surse, aceasta a depistat de asemenea destule neajunsuri, precum lenjerie lipsă pe paturi și altele. Raportul acestui control a plecat însă direct la minister.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: