“Al. Bogza”

Între nu puținele edituri și fundații cu activitate editorială, Fundația Culturală ,,Al. Bogza” Câmpulung Moldovenesc, condusă de poetul, prozatorul și traducătorul Horațiu Stamatin, este unică printr-un cumul de merite. Desigur, cel mai mare rămâne acela de punere în circulație a scrierilor filosofului, una dintre acestea, apărută sub egida Fundației, fiind încununată distinsă cu premiul celui mai înalt for științific din țară, Academia Română, iar cealaltă cu premiul, de asemenea valoros și râvnit, al Societății Scriitorilor Bucovineni.
 

Apoi, deși nu e ușor, Fundația a reușit să se mențină selectivă, cele circa 30 de titluri tipărite la ,,Al. Bogza”, răspunzând așteptărilor cititorilor de calitate. De aceea, o diplomă de onoare acordată de Fundație onorează pe cei care au primit-o, chiar dacă e vorba de un filosof de talia acad. Alexandru Surdu. Dar Fundația merge mai departe, acordând și premii unor lucrări alese cu maximă grijă. Așa a fost cel care a răsplătit o lucrare de licență despre opera filosofului, așa a fost și cel care a distins editarea de către dr. Ion Filipciuc a unei culegeri de scrisori și conferințe aparținând lui Al. Bogza. Cu discreție – de fapt, ne aflăm sub o boltă a discreției, imprimată de spiritul tutelar al lui Al. Bogza –, Fundația își continuă opera de frumoasă și evidentă culturalitate. Ce-ar mai fi de spus? Neapărat că ne bucurăm că la Sărbătoarea Școlii pe care o trăiește în aceste zile Câmpulungul sărbătorind Centenarul Colegiului Național ,,Dragoș Vodă” putem să menționăm cu respect și calitatea de profesor a președintelui Fundației, scriitorul Horațiu Stamatin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: