Sfințirea bisericii ortodoxe din Vicșani

30 de familii de ortodocși, într-un sat majoritar catolic, au construit propriul locaș de cult
În satul Vicșani, comuna Mușenița, localitate care, în limba polonă a majorității populației, poartă numele „Ruda”, 30 de familii ortodoxe, dintre care 10 de etnici ucraineni, au reușit să finalizeze, în mare parte, lucrările la biserica ortodoxă care, începând cu duminica trecută, are hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”. Dovadă a bunei înțelegeri între oameni, construcția locașului a fost începută sub păstorirea preotului Sorin Boiciuc, în anul 2000, și continuată de actualul paroh, preotul Mihai Cobziuc.
 

Alături de credincioși din satele învecinate (Baineț, Mușenița, Vășcăuți), de oficialitățile locale, un sobor de 13 preoți și 2 diaconi (din rândul lor nelipsind consilierul administrativ-bisericesc, pr. Gheorghe Brădățanu, inspectorul școlar pentru învățământ religios al IȘJ Suceava, pr. Gheorghe Hostiuc, și protopopul de Rădăuți, pr. Nicolae Vîrtea), sub omoforul ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc sfințirea bisericii și a Sfântului Altar. Totodată, arhiereul a așezat în rândul „păstorilor de suflete” un preot și un diacon. Momente de bucurie și înălțare spirituală, printre „lacrimile” cerului… „Doresc, în continuare, să finalizăm lucrările de pictură interioară, să ridicăm o clopotniță frumoasă cu specific arhitectonic moldav și să împrejmuim sfântul locaș cu un gard de piatră. Bunii creștini care binevoiesc să contribuie la susținerea lucrărilor micii noastre comunități pot oferi donații în contul R026RNCB0241023042820001 al BCR, sucursala Siret. Țin să mulțumesc încă o dată arhipăstorului nostru pentru binecuvântarea și prezența sa, alături de noi, cei din Vicșani”, a spus pr. paroh Mihai Cobziuc, căruia ÎPS Pimen i-a acordat titlul de preot iconom stavrofor, purtător de cruce.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: