Semnături pentru computerul tomograf al Sucevei

PSD Suceava a anunțat, miercuri, că a lansat o acțiune de strângere de semnături pentru o scrisoare deschisă ce va fi trimisă ministrului sănătății, dl Eugen Nicolăescu, în care se arată necesitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Suceava cu computer tomograf.
 

Consilierul județean PSD Daniel Drăgoi a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că Spitalul Județean Suceava nu are dotările minime pentru un spital de urgență, arătând că, din cauza lipsei aparaturii medicale de investigații, „oamenii mor cu zile” în acest spital. Potrivit dlui Drăgoi, mortalitatea a crescut în ultimul an în spitalul sucevean cu 16%, arătând că ultimul caz de deces din cauza lipsei de aparatură a fost al unei asistente medicale SIAMUD, în vârstă de 37 de ani, care nu a putut fi salvată pentru că în spital nu există computer tomograf funcțional. „Dotarea spitalului cu un computer tomograf e necesară”, a spus consilierul județean. El a anunțat că până la sfârșitul săptămânii va transmite ministrului sănătății, dl Eugen Nicolăescu, o scrisoare deschisă prin care se solicită dotarea spitalului cu aparatura necesară, scrisoare semnată de reprezentanți ai societății civile, ai cultelor, minorităților și cetățenilor Sucevei, și că a început campania de strângere de semnături. „Noi, la Consiliul Județean, am făcut tot ceea ce ne stătea în putere pentru a deschide la spital un centru de diagnostic. Consi-liul Județean s-a implicat, a dat spitalului un spațiu pentru centrul de diagnostic și a cerut Ministerului Sănătății să aprobe caietul de sarcini pentru licitație. Din păcate, licitația nu s-a putut organiza”, a spus dl Drăgoi. MSP a amânat avizarea organizării unei licitații pentru externalizarea activității de investigații medicale imagistice la SJU Suceava arătând într-o notă transmisă Consiliului Județean Suceava la sfârșitul lunii septembrie că „nu se justifică această pseudo-externalizare”. MSP arată că, în cadrul programului de modernizare a infrastructurii de urgență, Spitalului Județean Suceava urmează să primească în cursul lunii octombrie un aparat de radiologie Rx Digital și că tot în cursul acestui an i se vor repartiza un compu-ter tomograf și un echipament RMN, în urma licitațiilor ce vor avea loc în cursul ultimului trimestru al acestui an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: