Ieri, la CN „Petru Rareș”

Decernarea certificatelor Cambridge

La CN „Petru Rareș” Suceava a avut loc ieri ceremonia de decernare a certificatelor Cambridge pentru cei 59 de elevi ai colegiului și încă 22 de la CN „Ștefan cel Mare” ca-re au dat în luna mai proba orală a examenului, iar în iunie, cea scrisă. Majoritatea sunt în clasa a XII-a, iar acest certificat de atestare a cunoașterii limbii engleze îi va ajuta să se perfecționeze în centre universitare precum Cluj, București și Iași, în multe țări din Europa, în SUA și Australia, unde este recunoscută diploma.
 

Certificatele au fost înmânate în cadrul festiv din aula colegiului de către reprezentanta centrului din Iași al Consiliului Britanic, prof. Ecaterina Petreanu. „Vă felicit din tot sufletul pe toți cei care ați contribuit la succes, începând cu părinții, apoi profesorii care v-au ajutat și pe voi care ați depus efortul. Majoritatea veți fi studenți la anul și veți avea posibilitatea, în centrele din București, Cluj și Iași, să continuați să lucrați mult cu limba engleză în specialitățile pe care le veți alege. Cel mai important lucru este că aveți un asemenea certificat, în via-ță veți avea nevoie de cel puțin două dovezi că vorbiți o limbă străină, e primul pas pentru a intra într-o companie străină”, a declarat prof. Petreanu. Ea a invitat elevii să studieze oferta centrului din Iași și să se în-scrie pentru a putea accesa biblioteca virtuală în care vor afla cele mai noi titluri de cărți și reviste de diverse specia-lități. De asemenea, a promis pentru la anul un abonament la institutul centrului de unde se vor putea împrumuta diverse materiale. Examenele Cambridge sunt examene de competență ling-vistică pentru cetățenii vorbi-tori de altă limbă. Oricine poa-te să se înscrie pentru susținerea testării de competență lingvistică, iar absența unor cunoștințe de engleză poate fi completată prin participarea la cursuri de pregătire, contra cost. Există mai multe tipuri de certificate: pentru cei mai tineri dintre participanți este accesibil certificatul YLE, grupa de vârsta fiind 10-12 ani, pentru elevii claselor a VIII-a fiind disponibil certificatul PET. De asemenea, pentru engleza generală candidații pot opta pentru certificate recunoscute în Uniunea Europeana: certificatul FCE, pentru engleza avansată, și CPE, nivel care conferă dreptul de a preda limba engleza. Certificatul Cambridge este valabil pe viață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: