Hoți mai proști decât… prevede legea

Chiar și așa, doi indivizi din Broscăuți, le-„au dat ceață” muncitorilor care mon-tează, cu lunile, țevi, pe lumină, reușind să sustragă, pe întuneric, în doi timpi și trei mișcări, o conductă lungă de 15 metri > Un alt personaj, de data asta minor, era să facă în pantaloni, după ce, spărgând o vitrină a unui magazin, alarma s-a declanșat > „Stan și Bran” de Broscăuți, care cărau ca într-o comedie facilă, țeava enormă, unul de o parte, altul de cealaltă, au fost prinși și conduși la Poliție > Minorul s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de furt
 

Întârzierea finalizării lucrărilor de reabilitare la rețeaua de termoficare a municipiului Suceava le-a dat idei hoților. Dacă tot se tărăgănează montarea acestora și transportarea celor înlocuite în altă parte, unde să nu încurce, de parcă ar fi ale nimănui, atunci înseamnă că ele chiar sunt ale nimănui, și-au spus doi indivizi din Broscăuți – Botoșani. Duminică seara, pe la 8 și jumătate, Iordache B., de 37 de ani, și Gelu D., în vârstă de 39 de ani, s-au apucat de treabă mai ceva ca muncitorii bine plătiți să lucreze în timpul zilei. Au ochit, pe strada Mărășești, o țeavă metalică, lungă de 15 m, pe care, în doi timpi și trei mișcări, au „recoltat-o” dintr-un șanț cu gând să o fure în scopul valorificării acesteia la fier vechi. Nu se știe cum s-or fi gândit cei doi… „Stan și Bran” de Broscăuți că vor căra, unul de un capăt, altul de celălalt, conducta, fără să fie observați, căci au fost prinși la fel de re-pede cum „operaseră”, până s-o ascundă… în buzunar. Urgent, li s-a întocmit și dosar penal, să nu se răcească… din cauza frigului în imobile cu care se confruntă Suceava. Ei vor răspunde pentru furt în formă calificată, ceea ce le poate atrage închisoarea de la 3 la 15 ani. Logica evidențiază că cei doi hoți au avut în minte următoarea premisă, de bun simț, de altfel: dacă muncitorii lucrează în draci de atâtea luni, pe lumină, montând țevi fără să fie observați de nimeni; atunci, pe întuneric, cine să-ți ia seama când le ciordești? Câteva ore mai târziu, Vasile M., de 15 ani, din Moldovița, pus pe căpătuială, a spart cu cotul vitrina unui magazin sucevean, însă era să facă pe el de frică atunci când s-a declanșat alarma. Și-a luat picioarele la spinare, sperând să scape basma curată. N-a fost să fie după sufletul lui, fiind prins în scurt timp și condus la sediul Poliției municipiului pentru declarații. Hoțul păgubos este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de furt care se pedepsește cu închisoarea cuprinsă între jumătatea minimului și jumătatea maximului pentru infracțiunea consumată, în cazul de față o perioadă cuprinsă între 1,5 și 7,5 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: