Alegerile parlamentare, la termen

PSD Suceava consideră că alegerile parlamentare vor fi la termen și nu anticipate, chiar dacă vor fi organizate simultan cu alegerile locale în iunie 2008. Prim-vicepreședintele PSD Suceava, dl Cătălin Nechifor, a declarat, marți, că dacă alegerile locale vor fi organizate simultan cu cele parlamentare, alegerile parlamentare sunt alegeri la termen.
 

„Sunt alegeri la termen, un termen devansat”, a spus dl Nechifor. El a arătat că singurul partid doritor de alegeri anticipate e PD, pentru că se află pe un trend descendent în sondajele de opinie. Dl Nechifor a spus că PSD își propune să atragă cât mai mult din electoratul de stânga al PD la viitoarele scrutine electorale. „PD și-a schimbat poziția față de elec-toratul propriu”, a spus dl Nechifor, care a adăugat că acest partid a trecut de la stânga la dreapta eșichierului politic printr-o decizie a unor membri din conducerea partidului și fără să consulte electoratul. „Electoratul tradițional al PD era de stânga”, a spus prim-vicepreședintele PSD Suceava, care a arătat că PSD își propune să atragă acest electorat care crede în politicile sociale, cum ar fi solidaritatea față de cei săraci sau șanse egale penru toți. Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că, deși nu a fost luată o decizie, există posibilitatea organizării alegerilor parlamentare odată cu cele locale din iunie 2008 și a subliniat că proiectul votului uninominal este “blocat” și “sabotat” în Parlament.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: