Un bucureștean riscă pușcăria până la 10 ani pentru că a bușit cu mașina genunchiul unui polițist de frontieră

Acesta se afla în exercițiul funcțiunii, iar șoferul venise să-și ajute un tovarăș să scape de verificări
Un agent de poliție, angajat al SPF Vicov, a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autovehicul al cărui șofer a demarat în trombă pentru a nu fi verificat. Totul s-a petrecut vineri, când cadre ale SPF Vicov – Grupa operativă Brodina, au oprit în trafic un autocamion, condus de Ioan U., din Vicovu de Sus. Acesta a refuzat să prezinte documentele de identitate ale autocamionului, precum și cele privind transportul (material lemnos). A fost anunțată echipa operativă, procedându-se la verificarea în regim de urgență a identității persoanei suspecte și a autocamionului.
 

În acest timp, la fața locului, cu un Hyundai Accent, a sosit Vasile J., domiciliat în București, care l-a luat pe șoferul autovehiculului de mare tonaj în mașină. A demarat în trombă, moment în care agentul de poliție Adrian S., de la SPF Vicov, aflat în misiune de sprijin, a fost lovit în zona genunchiului piciorului drept. La spital, polițistului i-au fost acordate îngrijiri medicale, care vor mai continua cel puțin 7 zile. Sâmbătă, față de Vasile J. s-au luat măsurile premergătoare întocmirii dosarului pentru ultraj. Șoferul autocamionului are de plătit statului o amendă de 1000 de lei. Materialul lemnos a fost confiscat (circa 3 mc, în valoare de 630 de lei). Vicoveanul a declarat polițiștilor că a fugit deoarece nu avea niciun document justificativ al provenienței mărfii. Bucureșteanul riscă închisoarea de la 6 luni la 7 ani (lovirea unei persoane aflate în exercițiul funcțiunii, ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii) la care se adaugă un spor de 3 ani, întrucât fapta a fost îndreptată împotriva unui polițist.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: