Programul de evaluare a stării de sănătate

4000 de taloane au fost returnate fiindcă posesorii lor n-au fost găsiți

Începând de astăzi, sucevenii născuți în iulie și august care n-au primit talonul securizat pot suna la CAS Suceava
Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a primit de la Oficiul Poștal București circa 4000 de taloane securizate ale unor suceveni născuți în iulie și august care n-au fost găsiți la domiciliu. Potrivit șefei CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, începând de astăzi vor fi anunțate persoanele care au sesizat CAS că nu au primit talonul, dacă acestea se vor regăsi printre taloanele primite.
 

Dr. Iordăchel a precizat că, pentru a putea fi depistați mai ușor posesorii taloanelor, se va lucra computerizat: „Avem un cititor de cod de bare cuplat la calculator, care preia datele și codul numeric personal. Pe fiecare plic va fi un număr de ordine, astfel că, atunci când omul se prezintă la noi cu buletinul se tastează CNP-ul și în calculator apare numărul de ordine și talonul va fi eliberat rapid. Cei care n-au primit talonul pot suna la CAS, la numerele 522675, 520496, int. 119 sau 125, pentru a verifica dacă taloanele lor se regăsesc printre cele primite de la București”. Dr. Iordăchel reamintește celor care nu primesc talonul securizat în luna în care s-au născut să depună la sediul CAS o sesizare însoțită de o copie după actul de identitate. La Suceava, în cadrul programului național de evaluare a stării de sănătate a populației, 44.667 persoane au beneficiat de servicii medicale în iulie și august, pentru care trebuie decontată suma de 685.030 lei. Din aceasta, CAS a plătit până la sfârșitul lui septembrie 404000 lei. De asemenea, 38.628 persoane au beneficiat de investigații paraclinice în laboratoare, cărora s-a plătit până acum suma de 858.000 lei, restul de 1.359.000 lei urmând să fie plătiți în octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: