Proiecte sucevene respinse din cauza imposibilității cofinanțării

Lipsa fondurilor pentru co-finanțarea proiectelor pune administrațiile locale din municipiul Suceava într-o postură jenantă. Aceasta este opinia vicepreședintei Consiliului Județean, Stela Acatrinei, care a declarat, într-o conferință de presă, că majoritatea unităților teritorial-administrative sucevene sunt suferinde la acest capitol.
 

Domnia sa a exemplificat cu proiectele depuse de comunele din județ în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea cămi-nelor culturale. Astfel, cu toate că acestea erau eligibile, ele au fost respinse pe motiv de incapacitate de coparticipare financiară. „Majoritatea primăriilor a înaintat proiecte la Ministerul Culturii, dar, odată cu depunerea lor, trebuia adăugată și fila de buget prin care se dovedea că acesta din urmă include și respectiva cotă de finanțare. Însă, acest lucru nu a fost posibil”, a explicat dna Acatrinei. Ea crede că soluția este o rectificare de buget, de natură să asigure resurse de confinanțare pentru toate pro-iectele comunităților locale, cât și cele ale Consiliului Județean. „La ora actuală, foarte multe primării au în portofoliu câte 2-3 proiecte, dar, din motivele menționate mai sus, stau cu ele în așteptare. În aceste condiții, am dori ca Guvernul să înțeleagă că fondurile europene nu vor putea fi absorbite fără un efort intern vizibil”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: