Concursul Național de Poezie ,,Nicolae Labiș”

Astăzi, la ora 11,00, la Casa Memorială ,,Nicolae Labiș” din Mălini va avea loc momentul de vârf al celei de-a XXXIX-a ediții a concursului național de poezie care poartă numele poetului, ,Morții căprioarei”: festivitatea de premiere și recitalul laureaților.
 

<> Editurile Gunivas și ARC, pentru ,,Dicționarul explicativ al limbii române” – Marele Premiu ,,Coresi”; Mihai Cimpoi – Premiul ,,Opera omnia”; Ilie Luceac, pentru ,,Discursurile lui Eudoxiu Hurmuzaki în Dieta Bucovinei”, Cernăuți, 2007 – Premiul ,,Clio”; Adrian Dinu Rachieru, pentru ,,Nichita Stănescu – Un idol fals?” – Premiul pentru eseu; Constantin Ciopraga, pentru „Personalitatea literaturii române” – Premiu special; Emilian Marcu, pentru ,,Suburbii municipale” – Premiul pentru proză; Catinca Agache, pentru ,,Literatura română în țările vecine” – Premiul ,,Meritul cultural”.??La ,,Zilele culturii călinesciene”Alex. Ștefănescu și Aurel Sassu, pentru impresionantele lor lucrări de istorie a literaturii române, au fost laureații celei de-a 39-a ediții a valoroasei manifestări (și prin ambiția menținerii ei la un înalt nivel calitativ) de la Onești – ,,Zilele culturii călinesciene”, manifestare organizată de Fundația Națională ,,G. Călinescu”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor și Primăria municipiului Onești. Între invitați s-a numărat și poetul Ion Beldeanu, care a prezentat publicului revista pe care o conduce, ,,Bucovina literară”, a participat la cele două colocvii desfășurate în aula Bibliotecii ,,Radu Rosetti” – ,,Literatura diasporei române” și ,,Generații și promoții postbelice în dialog” – și a citit pagini din creația sa lirică în cadrul recitalului de versuri ,,Poetul și Cetatea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: