Hipermarketurile sunt ținta noii conduceri a OPC Suceava

„Vreau respectarea, până la ultima virgulă, a legii pe linie de protecție a consumatorilor, în aceste centre” a declarat ieri, la Suceava, Valerian Sălăvăstru, noul șef al IRPC Moldova-Nord
Noua conducere a Oficiu-lui Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava va lua în vizor marile centre comerciale, cu intenția de a le transforma în etaloane pe linie de protecție a consumatorilor.
 

„Mă aștept ca marii comercianți, lanțurile de magazine, mall-urile, hiper-marketurile să fie centre în care să se respecte legea până la ultima virgulă” – a declarat Valerian Sălăvăstru, inspectorul-șef regional al IRPC Moldova Nord. El a fost prezent ieri la Suceava pentru a-l instala oficial în funcție pe noul șef al OJPC, Elena Oanea, care, după re-structurarea instituției a luat locul, prin concurs, lui Vasile Latiș, fostul inspector-șef. Inspectorii OJPC se vor întâlni cât de curând cu șefii marilor centre comerciale ce funcționează la Suceava și o vor lua, punctual, de la capăt, cu normele ce țin de protecția consumatorilor care fac referire la panouri publicitare, etichetare, ambalare și păstrarea produselor, termene de garanție etc. „Dacă vor fi derogări de la respectarea normelor o vom lua de la capăt cu consilierile, vom proceda la avertismente și, când va fi cazul, la sancțiuni”, a continuat șeful IRPC. În urma restructurării instituției centrale pentru protecția consumatorilor din Ro-mânia, ANPC, oficiile locale și-au pierdut personalitatea juridică, în favoarea înființării a 12 inspectorate regionale. Suceava ține, împreună cu județele Botoșani, Neamț și Iași, de IRPC Moldova Nord, Elena Oanea, ca toți șefii oficiilor locale primind titulatura de inspector-șef adjunct al noii structuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: