În unanimitate !!!

Municipalitatea suceveană emite obligațiuni de 50 de milioane de lei

Primăria Suceava va contracta un împrumut sub forma unei linii de credit bancar de tip „Bridge Loan” în valoare de 50 milioane lei. În acest sens, pentru refinanțarea creditului vor fi emise obligațiuni în aceeași valoare, pe piața internă de capital cu o maturitate de maxim 20 de ani. Toate acestea au fost apro-bate ieri, în ședința Consiliului Local, în prezența unui consilier al firmei consultante VNB Partners. Administrativul sucevean se împrumută pentru a putea finanța, integral sau parțial, prefinațarea și cofinanțarea obiectivelor de investiții publice de interes local, în contextul participării la programele Uniunii Europene.
 

Pe de altă parte, sumele provenite din fondurile eu-ropene vor fi alocate pentru restituirea cheltuielilor angajate și executate din bugetul de împrumuturi al Consiliului Local. Din bugetul local al municipiului Suceava se va asigura integral plata serviciului anual al datoriei publice, impozitelor și taxelor aferente realizării obiectivelor de investiții, precum și alte chel-tuieli neeligibile la finanțare. Tot în cadrul ședinței de ieri a fost constituită și o comisie de evaluare, negociere și adjudecare a serviciilor financiare de creditare bancară și intermediere fi-nanciară de vânzare pe piața primară internă de capital a emisiu-nii de obligațiuni municipale. Aceasta este formată din 7 mem-bri, dintre care 4 sunt aleși municipali. Obiectivele care vor fi realizate din fondurile atrase prin contractarea împrumutului se referă la reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei, amenajarea rutei ocolitoare II, extinderea re-țelei de gaz metan în Burdujeni-sat, reabilitarea străzii Cernăuți și reabilitarea și modernizarea mai multor artere de circulație din municipiu. Membrii deliberativului au mai solicitat inves-tiții într-o sală de sport în cartierul „George Enescu”, o locuințe pentru tineri, locuri de joacă pentru copii și parcări. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, fiind una dintre rarele situații când opțiunile consilierilor au fost unani-me. Primarul Ion Lungu a mulțumit plenului, menționând că „astfel, Suceava are șanse mari să devină un oraș european”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: